Ad Spot

September 24, 2021

Week in review: Test your nose for local news

1. What city of Salisbury facility will be renamed for the late educator Fred M. Evans?
A. Salisbury Civic Center
B. Salisbury Customer Service Center
C. Lincoln Pool
D. City Park

2. As part of a commitment to sustainability and animal welfare, Food Lion’s parent company, Delhaize America, has said it will try to reach a 100 percent goal in what by 2025?
A. Cage-free shell eggs
B. Organic vegetables
C. Hormone-free beef
D. Antibiotic-free pork

3. Rowan-Salisbury Schools joined schools across America this past week in celebrating the birthday of what famous children’s author?
A. Beatrix Potter
B. J.K. Rowling
C. Dr. Seuss
D. Judy Blume

4. Hunter Safrit of Rowan County will be Catawba College’s first graduate this spring in what?
A. Nursing
B. Dentistry
C. Accounting
D. Conducting

5. Kannapolis native Corey Seager has been named the starting shortstop in 2016 for which major league baseball team?
A. Seattle Mariners
B. Arizona Diamondbacks
C. Chicago Cubs
D. Los Angeles Dodgers

6. What city of Salisbury department has a dozen vacancies at present and is losing people to other cities because of low pay and benefits?
A. Fire Department
B. Police Department
C. Sanitation Department
D. Fibrant

7. According to a report from the N.C. Department of Public Instruction, what type of incidents doubled in Rowan-Salisbury Schools during the 2014-2015 school year?
A. Assaults
B. Vandalisms
C. Sexual encounters on campus
D. Confiscation of weapons on campus

8. A fast-food restaurant in Salisbury was destroyed by fire last Monday. It was a restaurant in what chain?
A. Wendy’s
B. Burger King
C. Bojangles
D. McDonald’s

9. On March 1, new statewide sales taxes took effect in North Carolina and services such as car repairs, appliance and floor installations and jewelry and shoe repair are now subject to sales tax. How much is the combined state and local sales tax rate in Rowan County?
A. 5 percent
B. 6.5 percent
C. 7 percent
D. 8 percent

10. Former Catawba College professor Dr. J. Daniel Brown recently passed away. He also was known for founding what Salisbury organization still in operation today?
A. Waterworks
B. Center for Faith & the Arts
C. Community Care Clinic
D. Communities in Schools

 

Answers below:

1. C.
2. A.
3. C.
4. D.
5. D.
6. B.
7. A.
8. B.
9. C.
10. B.

Comments

Coronavirus

Rowan County’s COVID-19 death toll tops 40 for September

College

Catawba-Wingate football game canceled

Crime

Blotter: Sept. 24

Coronavirus

Crowd turns out to raise money for hospitalized sheriff’s deputy

Coronavirus

COVID-19 death tally continues rising, now at 391 in Rowan County

Crime

‘No winners’: Mason found guilty in fish arcade murder trial

Local

Dixonville task force working to engrave names, quotes at cemetery

Coronavirus

Stage set for COVID-19 booster shots

News

Family finds unknown woman’s body in mother’s casket

Coronavirus

A third of workers in Cooper order not vaccinated

Nation/World

Remains of WWII soldier from North Carolina identified, will be buried in Robeson County

High School

State officials reach deal on prep sports governing, but details remain to be worked out

BREAKING NEWS

Mason found guilty in deadly fish arcade shooting

Crime

Blotter: Men stripped, robbed en route to buy beer

Crime

Jury begins deliberations in Fishzilla murder case

Education

East Rowan culinary students feed staff who helped build new classroom

Local Events

Rowan County Fair makes pandemic return Friday with COVID-19 protocols in place

Education

Education briefs: Schultz selected to NCDPI’s Teacher Leadership Council

Education

Catawba to induct six into Blue Masque Hall of Fame

Education

Cavs After Hours: A new tutoring space at North Rowan

Education

Shoutouts

Crime

Salisbury Police: Toyota Prius is most popular target for catalytic converter thieves

News

Salisbury City Council will vote on whether to exempt Goodwill developer from setback requirements

Local

Rowan Sheriff’s Office holding fundraiser for deputy hospitalized with COVID-19