Ad Spot

August 3, 2021

Week in review: Test your nose for local news

1. Powles Staton Funeral Home in Rockwell collects toys throughout the year that are donated to military families for Christmas — specifically, the N.C. National Guard Family Readiness Program. What’s the name given to the funeral home’s effort?
A. Assignment: Toyland
B. Mission: Possible
C. Family Affair
D. Operation Toy Soldier

2. A development company, the TPA Group, has proposed construction of a 1.2 million-square-foot warehouse in Kannapolis. Near what intersection or in what location would this “Kannapolis Logistics Park” be built?
A. At the North Carolina Research Campus
B. Cannon Boulevard and N.C. 3
C. Kannapolis Parkway and Davidson Highway
D. Next to the Kannapolis Intimidators stadium

3. Chad Spencer, 30, an education student at Catawba College, developed and taught a five-week curriculum for eighth-graders at West Rowan Middle School. What was the course?
A. Self defense
B. Greek mythology
C. Modernist architecture
D. Classical composers

4. Christian Stebe, a seventh-grader at Sacred Heart Catholic School, spotted something this past Tuesday that led to a 911 emergency call. What did Stebe notice?
A. A cat stuck in a tree
B. A house on fire
C. A car floating in Grants Creek
D. A bear rooting through garbage behind the school

5. Damien Argrett, once a standout basketball player at South Rowan High, was inducted this past Friday into his college’s Sports Hall of Fame. Where did Argrett, now 34, attend college?
A. Pembroke State
B. Lenoir-Rhyne
C. Pfeiffer
D. Queens

6. A ruling by a panel of three federal judges means state legislators, including Reps. Harry Warren and Carl Ford and Sens. Andrew Brock and Tom McInnis, will have to do what in 2017?
A. Face re-election
B. Say no to campaign contributions from Duke Energy
C. Give up their per-diem expenses
D. Live in state-sponsored housing in Raleigh

7. This weekend, volunteers with the Marine Corps-sponsored Toys for Tots program camped out as usual on the roof of what local business?
A. Hap’s Grill
B. Pottery 101
C. Romano’s
D. Krispy Kreme

8. This past week, Piedmont Cheerwine Bottling bought Sun Drop Bottling Co. of Concord and its distribution rights in Rowan, Iredell, Stanly and Cabarrus counties. Starting with Bill and Margaret King, the Sun Drop brand goes back to what year?
A. 1917
B. 1932
C. 1954
D. 1966

9. Salisbury’s WSAT 1280 AM radio station is now simulcast on FM. What FM channel is it?
A. 97.7
B. 101.6
C. 103.3
D. 105.7

10. According to Downtown Salisbury Inc., the central business district has seen a net increase of how many businesses over the past year?
A. 5
B. 8
C. 11
D. 13

 

 

Answers below:

 

1. D.
2. C.
3. A.
4. B.
5. C.
6. A.
7. D.
8. C.
9. C.
10. A.

Comments

David Freeze

Day 8 for Freeze brings trooper, tunnel and more climbing

Education

Back to School: A message from RSS Superintendent Tony Watlington

Education

Salisbury’s colleges take different approaches to COVID-19 vaccinations

Coronavirus

Back to school: COVID-19 in RSS, K-12 schools

Local

Rowan County commissioners approve agreement for millions in opioid settlement funding

Local

Trivettes remember ‘Turb’

High School

Fall sports: Official practice begins

News

Nancy Stanback remembered for compassion and philanthropy

News

David Freeze: Finally a day that met expectations

Education

Back to School: Getting to know RSS schools

Education

Back to school: From public to charter, Faith Elementary won’t miss a beat

News

Threat of rising evictions looms in North Carolina

Nation/World

US hits 70% vaccination rate — a month late, amid a surge

Education

Turbyfill remembered for years working to help students

Local

Blotter: Shots fired when motorcycle club tries to kick member out

Local

City Council to consider 230-home development on Rowan Mill Road near Grants Creek

Nation/World

Smoke triggers pollution alerts in US West, Midwest

Crime

Former employee charged in shooting at Charlotte game room

Crime

Report: Young child among 3 shot in road rage shooting

Ask Us

Ask Us: When will Britton Village apartment complex be complete?

Nation/World

DaBaby booted from Lollapalooza after homophobic comments

Crime

Blotter: Kannapolis man charged with 15 counts of sexually exploiting of minor

Local

Salisbury will make history with installation of marker commemorating 1906 lynchings

Local

More than 100 years later, family of World War I veteran receives medals, honors on his behalf