Ad Spot

September 21, 2021

Week in review: Test your nose for local news

1. An autopsy report on the Salisbury Police officer-involved shooting death in November of Ferguson Claude Laurent said Laurent had how many bullet wounds?
A. Two
B. Five
C. Seven
D. 10

2. After the recent snowfall in Rowan County of at least 6 inches in many sections, the overnight low, recorded at the Rowan County Airport on the morning of Jan. 8, was how cold?
A. 3 degrees
B. 5 degrees
C. 9 degrees
D. 12 degrees

3. The Rowan-Salisbury Board of Education has chosen to go outside of Rowan County for its retreat Jan. 19-21. To what city will the board members be going?
A. Asheville
B. Chapel Hill
C. Myrtle Beach
D. New Bern

4. The Rowan County Board of Commissioners met last Thursday to discuss the future of the county-owned West End Plaza, which is the former Salisbury Mall. What was one of the bigger ideas proposed for the former mall?
A. A convention center
B. An indoor skate park
C. An aquarium
D. A Boy Scout adventure camp

5. What new fast-food restaurant is supposed to be coming to China Grove?
A. McDonald’s
B. Jack-in-the-Box
C. Burger King
D. Bojangles

6. For several years, Randy Elium and a group of friends have been stockpiling certain items for so they can be distributed to clients approved by Rowan Helping Ministries. What does Elium’s group stockpile and deliver to people in need?
A. Blankets
B. Kerosene heaters
C. Firewood
D. Coats

7. Livingstone College has applied for a special-use permit from the city of Salisbury to allow what on its campus?
A. An FM radio tower
B. A gas station
C. An acupuncture clinic
D. A weather station

8. The murder trial of Jeff Steen is now in progress in Rowan County Superior Court. Who is Steen accused of killing?
A. His wife
B. His aunt
C. His grandfather
D. His uncle

9. Bobby Parnell, an East Rowan High graduate who has pitched for the New York Mets and Detroit Tigers, recently signed a minor league contract and will be going to spring training with what major league team?
A. Baltimore Orioles
B. Kansas City Royals
C. Atlanta Braves
D. San Diego Padres

10. City Councilman Kenny Hardin would like to bring a new youth program to Salisbury. Which one?
A. YWCA
B. Tim Duncan’s All-Stars
C. Tiger Woods’ Golf Challenge
D. Boys and Girls Clubs

 

Answers below:

 

1. D.
2. A.
3. B.
4. A.
5. D.
6. C.
7. A.
8. C.
9. B.
10. D.

Comments

Local

Charlotte-based developer chosen for Empire Hotel project

Coronavirus

COVID-19 deaths in Rowan grow to 378 since start of pandemic

Coronavirus

375 employees noncompliant with Novant Health’s vaccination requirement

Crime

Blotter: Sept. 21

Local

Salisbury woman wins $200,000 from scratch-off ticket

Local

Commissioners approve incentive agreement for ‘I-85 Commerce Center’ on Webb Road

Education

State Employees Credit Union commits $1.5 million to new Partners in Learning center

Local

Salisbury council to discuss grant for thermal cameras, reconsider rezoning for future Goodwill store

Elections

Early voting for 2021 municipal elections begin Oct. 14

Nation/World

COVID has killed about as many Americans as the 1918-19 flu

Nation/World

US officials defend expulsion of Haitians from Texas town

Nation/World

Pfizer says COVID-19 vaccine works in kids ages 5 to 11

Coronavirus

Seven new COVID-19 fatalities bring September death toll to 27

Business

New ambulance company moves into Rowan County, filling need as COVID hospitalizations remain high

Crime

Blotter: Woman’s car shot several times on Pinehurst Street in Salisbury

Crime

Blotter: Sept. 19

Nation/World

Search for Gabby Petito boyfriend continues after body found

Ask Us

Ask Us: What companies does RSS use for instructional materials, textbooks?

Nation/World

US launches mass expulsion of Haitian migrants from Texas

Business

In lieu of annual festival, New Sarum turns Cheerwine beer release into celebration

Education

RSS says federal money won’t be long-term solution for staff pay

China Grove

Main Street Marketplace combines local ingredients, community with farm-to-table dinner

Coronavirus

COVID-19 cases continue decline as week brings 12 new deaths

Business

Business roundup: New managing director takes helm at Piedmont Players Theatre