Ad Spot

August 5, 2021

Week in review: Test your nose for local news

1. The 1902 Washington Building, which has undergone a big transformation inside, owes its name to President George Washington’s having spent the night in Salisbury on this same site. What was the name of the place where Washington stayed during his 1791 visit?
A. Mansion House
B. Yarborough House
C. Bates House
D. Ford Hotel

2. So plans for a park or town commons could proceed, the Salisbury Historic Preservation Commission voted not to stand in the way of the demolition of what downtown building?
A. The 1839 Salisbury Female Academy (Wrenn House) on South Jackson Street
B. The old granite service station at East Innes and South Lee streets.
C. The 1850 Session House at West Innes and South Jackson streets
D. The 1973 former First Union National Bank building at 215 W. Innes St.

3. What organization or business is behind plans for a downtown park?
A. Downtown Salisbury Inc.
B. Central Piedmont Builders
C. Historic Salisbury Foundation
D. Robertson Family Foundation

4. In meetings this past Wednesday and Thursday, city officials and members of an advisory committee heard presentations from companies interested in purchasing, leasing or managing Fibrant, the city of Salisbury’s cable utility. How many companies are said to still be in the running?
A. Three
B. Five
C. Seven
D. Nine

5. Friends and patrons of Sweet Meadow Cafe, a 30-year restaurant in downtown Salisbury, have resorted to an internet fundraiser and video presentation to help the restaurant keep its doors open. Why might the restaurant have to close?
A. It owes $15,000 in business taxes
B. A loan for $50,000 has come due
C. The owners face massive medical bills and do not have health insurance
D. The owners must make $20,000 in repairs to their building or face eviction

6. The owner of Bounce City has filed a libel and defamation lawsuit against Salisbury attorney Todd Paris and Steve Mensing, the owner of the blog for which Paris sometimes writes. What’s the name of this blog?
A. La Resistance
B. Rowan Free Press
C. The Liberator
D. Salisbury Scene

7. A descendant of President Andrew Jackson, Andrew Jackson VI, spoke at the 44th annual meeting of Historic Salisbury Foundation this past Wednesday. In what years did Andrew Jackson study law in Salisbury?
A. 1767-68
B. 1784-87
C. 1800-02
D. 1810-13

8. N.C. Rep. Carl Ford, R-Rowan, made news this past week as was one of four House members introducing a bill to outlaw what in North Carolina?
A. Same-sex marriage
B. Hunting on Sundays
C. Speed boats on High Rock Lake
D. Alcohol sales on Sundays

9. An unusual thing happened last Sunday to 89-year-old Etta Poole while she was riding a golf cart in a wooded area near Lower Stone Church Road. What was it?
A. She was grazed by a bullet from target shooters
B. She was hit in the head and knocked unconscious by a wayward golf ball
C. Her golf cart struck and killed a deer
D. Her golf car went down an embankment and flipped over into a stream, but Poole was not hurt

10. Who has been re-elected as chairman of the Rowan County Democratic Party?
A. Nell Sowers
B. Lorene Coates
C. Geoffrey Hoy
D. Veleria Levy

 

Answers below:

 

1. B.
2. D.
3. D.
4. A.
5. A.
6. B.
7. B.
8. A.
9. A.
10. C.

Comments

Coronavirus

Rowan County COVID-19 vaccination numbers see major improvement after inclusion of new data

News

Top shot: World champion skeet shooter conquers competition, helps grow sport

Business

Local cultural institutions receive funding from Shuttered Venue Operators Grant program

Local

David Freeze: New Mexico brings mostly flat roads

Education

Rowan-Salisbury Schools teachers reflect on summer institute

Education

Education briefs: Superintendent awards excellence in educational performance

Kannapolis

Mayor Alexander talks infrastructure, growth with Kannapolis, Concord mayors on ‘Charlotte Talks’ radio show

Legion baseball

Baseball: Honeycutt excited, humbled by being drafted

High School

High school football preview: Falcons have experienced offense

Local

Olympics: Livingstone graduate Hayes among final eight in 400

Local

Freeze: Day 9 — What makes the best day

Crime

Salisbury Police talk worsening crime data, initiatives at first Neighborhood Action Group meeting

Local

Spencer’s Park Plaza town hall project still on track, change order coming

Education

RCCC names new foundation director

News

North Carolina experts worry as schools don’t require masks

News

NC sports betting bill gets winning vote from Senate panel

Crime

Salisbury man charged with 79-year-old woman’s murder says cellphone location resulted in charges

Health

Salisbury City Council will return to virtual meetings, require face masks in city buildings

Landis

Landis goes big with two helicopters for National Night Out

Local

Spencer and East Spencer join forces for National Night Out

Local

City Council approves Grants Landing development on Rowan Mill Road

Education

In lighter-than-usual year, RSS nutrition staff serve more than 100,000 summer meals

Nation/World

CDC issues new eviction ban for most of US through Oct. 3

Nation/World

Pushback challenges vaccination requirements at US colleges