Ad Spot

June 25, 2021

Week in review: Test your nose for local news

1. Salisbury City Council passed a resolution of intent this past Tuesday to establish a Fair Housing Committee, and the Housing Advocacy Commission received an update Thursday on the progress toward one. How many members will the Fair Housing Committee have?

A. Five

B. Nine

C. 12

D. 16

2. Why was the number “754” significant to Sacred Heart Catholic School this past Thursday?

A. That’s the countdown to the number of days before the school’s new soccer stadium will be built

B. Enrollment has topped 750 students for the first time in the school’s history

C. There were 754 items placed into a time capsule buried at the school’s new education wing

D. Students collected 754 toys as donations to the Toys for Tots program

3. Who is Black Point Investment?

A. The builder of speculative buildings at the Granite Quarry Industrial Park

B. The firm contracted to run Fibrant, the city’s cable utility

C. The developer of the Empire Hotel property in Salisbury

D. The new owner of the Salisbury Post

4. This coming Tuesday, the Spencer Board of Aldermen will move to replace Kevin Jones, who resigned in November. Why did Jones step down?

A. He moved to Virginia

B. He won election to the Rowan-Salisbury Board of Education

C. He took the town manager’s job

D. It was determined he didn’t live within the town limits of Spencer

5. When President George H.W. Bush visited the Faith Fourth of July activities in 1992 and played in a softball game, what did the president do in his first at bat?

A. Struck out

B. Singled through the infield

C. Hit into a double play

D. Doubled down the first base line

6. Who was the N.C. governor who also came to Faith that day in 1992?

A. Jim Holshouser

B. Jim Hunt

C. Jim Martin

D. Mike Easley

7. When you combine their careers together, recent retirees Randy and Pam Elium had close to 75 years of working for what local business?

A. Tractor Supply

B. Godley’s Garden Center

C. Southern States

D. James River Equipment

8. In two years, Darrell Harwood’s Stand Together Music Festival in China Grove has raised how much for the Leukemia and Lymphoma Society?

A. More than $6,000

B. More than $23,000

C. More than $44,000

D. More than $75,000.

9. The Rockwell Museum Festival of Trees and Christmas village opened for the season Friday evening and will run through Dec. 16. What is the theme of the Christmas train village this year?

A. “Christmas in the Old West”

B. “A Star Wars Christmas”

C. “A Grinchy, Pinchy Christmas”

D. “A Currier & Ives Postcard”

10. Speaking recently to students at Carson High School, Zev Harel said, “In two months, I will be 89 years old, but what I am sharing with you happened when I was younger than you are today.” What did Harel go on to talk about with the students?

A. His recollections of the morning Japanese planes bombed Pearl Harbor, where his sailor father was stationed in 1941

B. The day he met Yankees great Joe Dimaggio, who came to the hospital where Harel was recuperating from typhoid fever

C. His experiences as a teenager being held in German concentration camps during World War II

D. How he survived the sinking of the Titantic

ANSWERS:

1. D.
2. D.
3. C.
4. B.
5. B.
6. C.
7. D.
8. D.
9. A.
10. C.

Comments

Nation/World

Pared-down infrastructure bill’s price tag: $1.2 trillion

Business

More than 40 employers slated to attend West End Plaza job fair

News

Annual state farm bill nears final approval by lawmakers

News

After Senate rejection, Cooper picks new environment leader

East Spencer

East Spencer adopts $5.46 million budget with no tax hike; federal funding will help improve water system

Education

RSS ranks fourth in state for career, technical credential attainment, beating Charlotte-Mecklenburg Schools

Nation/World

Death toll likely to rise after collapse of Florida condo

Davie

Three Rivers Land Trust conserves 250 acres of land in Davie County

Coronavirus

Biden makes stop in Raleigh for vaccination event

Business

Rowan-Cabarrus Community College unveils tenants, training partners at Advanced Technology Center

Crime

Blotter: Salisbury man charged with drug, assault crimes

Local

City of Salisbury to resume normal operations, return to in-person council meetings

Local

Dreams of flight become reality at ASCEND summer camp

Local

Base salary for SPD officers increases to nearly $42,000 next week

News

‘He loved people:’ Larry Ford leaves behind legacy of legal achievement, community service

Local

Statewide pickleball tournament at Catawba College in September expected to draw hundreds of visitors

Local

Resources still available for those dealing with lingering impacts of pandemic

Education

Shoutouts: Misenheimer completes master’s degree in Strategic Studies from the U.S. Army War College

Education

State expands Principal of the Year to charter schools

High School

All-county baseball team: Norris Award winner Honeycutt made the most of a dozen games

Education

Partners in learning raises $3.2 million for new facility

Education

Tar Heel Boys State creates miniature government at Catawba College

News

NC medical marijuana legalization gets hearing in Senate

News

N. Carolina bill ending extra $300 benefits heads to Cooper