Ad Spot

May 6, 2021

Week in review: Test your nose for local news

1. Speaking at the N.C. Main Street Conference in Salisbury last week, Gov. Roy Cooper reminisced about selling watermelons, picking up a drugstore soft drink and getting a haircut as a kid on the Main Street of what small North Carolina town?
A. Ahoskie
B. Nashville
C. Carthage
D. Danbury

2. Which of the following did participants in the N.C. Main Street Conference not do?
A. Saw examples of downtown residential living
B. Heard about the Empire Hotel project
C. Toured Novant Health Rowan Medical Center
D. Learned about Salisbury’s arts districts.

3. Diane Young, who lives in downtown Salisbury, won an N.C. Main Street Champion Award for her work heading a downtown development corporation for what other city?
A. Mooresville
B. Lexington
C. Concord
D. Albemarle

4. Another N.C. Main Street Champion honored was Salisbury’s Gianni Moscardini. Besides New Sarum Brewery, Moscardini owns two Salisbury restaurants. Which ones?
A. Hap’s Grill and Sidewalk Deli
B. La Cava and Salty Caper
C. City Tavern and Sweet Meadow
D. Mambo Grill and Emma’s

5. “Buy One, Give One” was the rallying cry for what local fundraiser over the past week?
A. Kiwanis Pancake Festival
B. Meals on Wheels Rowan’s barbecue
C. Rowan Helping Ministries’ Pass the Plate
D. 49 Days of Gratitude’s fish fry

6. Which area college or university will offer a new ROTC program beginning in the fall?
A. Livingstone College
B. Pfeiffer University
C. Catawba College
D. Rowan-Cabarrus Community College

7. Which Rowan County state legislator has once again filed a bill that would allow some school districts to start their school years earlier?
A. Rep. Harry Warren
B. Sen. Carl Ford
C. Rep. Larry Pittman
D. Sen. Andrew Brock

8. “The best thing I like about America is they help you help yourself,” said Eunice Gladey, who recently became a U.S. citizen with the help of Char Molrine and the Rowan Literacy Council. What is Gladey’s home country?
A. Honduras
B. Argentina
C. Sudan
D. Liberia

9. Pulitzer Prize-winning novelist Robert Olen Butler was the guest for the 33rd annual Brady Author’s Symposium at Catawba College. When describing the writing process, Butler often speaks of this as part of an idea, or that making order of this is an art, or that tuning into this expands the world. What word is he talking about?
A. The “hum”
B. The “drum”
C. The “scrum”
D. The “thrum”

10. Earth Day Jam, scheduled for April 19-20, will be held at a new location this year. Where?
A. Rowan County Fairgrounds
B. Dan Nicholas Park
C. Sloan Park
D. Salisbury Community Park

Answers to news quiz
1. B
2. C
3. C
4. B
5. B
6. A
7. A
8. D
9. D
10. A

Comments

Crime

More than $100,000 in property reported stolen from Old Beatty Ford Road site

Local

City fights invasive beetles by injecting trees with insecticide

Local

City names downtown recipients for federal Parks Service grant

China Grove

China Grove Town Council weighs 2021-22 budget priorities, supports buying body cameras

Education

Educators reflect on Teacher Appreciation Week

Education

Livingstone College wins $30,000 Home Depot grant

Education

Shoutouts

News

Shield-A-Badge With Prayer program enters 26th year, accepting volunteers to pair with officers

Education

COVID-19 infection, quarantine numbers in Rowan-Salisbury Schools reach new highs

High School

High school football: Offensive line came together for Hornets, who play for state title tonight

Local

Pro baseball: White makes pro debut and says, ‘It felt amazing to be out there’

Education

West Rowan Middle eighth grader wins investment writing contest

Local

YSUP Rowan invites agencies to participate in youth-focused training

Nation/World

US backs waiving intellectual property rules on vaccines

News

As demand drops, Cooper visits vaccine clinic to urge usage

News

NC lawmakers advance bill barring mandatory COVID-19 shots

News

N.C. bill banning Down syndrome abortions nears floor vote

Coronavirus

Rowan County sees 301st death from COVID-19

Coronavirus

N.C. lawmakers advance bill barring mandatory COVID-19 shots

Local

Rowan Public Library joins initiative to help people with digital connectivity

Local

Mocksville to dissolve police department

Crime

Blotter: May 5

Local

Salisbury’s McElroy named top city, county communications professional in state

Local

Locals condemn use of force during 2019 traffic stop of Georgia woman